Barnvänlig hyrbil

Skal du åka på bilsemester med hyrbil i sommar? Kom ihåg att med ungarna i ryggen är behoven i din semester lite annorlunda än när bara vuxna reser.Det är fördelaktigt att planera din resa i förväg. Till exempel, NAF Veibok ge dig massor av tips på aktiviteter, nöjesparker och andra attraktioner som kan göra din resa njutbar upplevelse för de små. Också vara säker på vilket hyrbilföretag ock vilken hyrbil du väljer.

Zoo

Kristiansand Zoo är förmodligen bekant för de flesta, men det är långt ifrån den enda platsen i Norge där barn (och vuxna) kan se djuren på nära håll. I björnparken i Flå finns det björnar, älgar, rådjur och varg. I Troms hittar du Polar Zoo, som kommer att bli världens nordligaste djurpark. Förutom varg och björn blir barnen mer bekant med bland annat rävar och mysk.

Upplevelser

Annars erbjuder olika parker i Norge många olika typer av aktiviteter för de små. Från karuseller och glada skrika på TusenFryd på Vinterbro av äventyr, action och spänning i Hunderfossens norr om Lillehammer till vattenlek i Bø Sommarland. Alla parker är lätt att nå om du disponerer en familjevänlig hyrbil.

Spela med dina barn

Ta inte för mycket tidningar tid med att läsa. Det verkar barnen är uttråkade. Använd istället semester för att spela med barnen! Ut ur hyrbilen ibland.

Ispauser

Långa resor kan snabbt bli tråkigt för barnen. Det hjälper om man kan titta på filmer på små tv-skärmar i baksätet på din hyrbil. Även om både musik och film gör bilturen mer roligt, är det viktigt att vuxna och barn har goda pauser. De vill ha korv, glass och bullar när bilen stannar.

Planera tillsammans med dina barn

Låt barnen få en känsla av äganderätt till turen under planering. Låt dem vara med och bestämma rutten och logi. Låt dem också vilja gå med för att boka hyrbil på nätet och bestämma vilka biluthyrningsfirman du använder och vilken bil att hyra.

Låt barnen packa själv

Låt barnen få packa själv och ha ansvar för en liten rullande resväska eller väska med nalle, leksaker, litteratur och kläder.

Barnvänliga destinationer

Barnvänliga aktiviteter kan omfatta lekplatser, akvarier, tekniska museer, djurparker, nöjesparker och äventyrsbad med rutschkanor.

Inte för hårt program

Anpassa takten av barnen, och kom ihåg att de skulle vilja ha lite mer variation än vuxna. Ge dem tid att leka, springa och vara aktiv.

Undvik långa transportetapper

Om ni sitter länge i bilen kan långa transportetapper göras mer överkomligt med alternativ rutt, underhållning, reseleksaker, rent vatten och frisk veimat.

För de små

Kom ihåg blöjor, luktfria blöjaväskor, engångsvåtservetter, flaskor och tuber i resestorlek. Välj en hyrbil med anständiga utrymme för blöjbyten.

Bilbarnstol

Välj ett hyrbil företag som skaffar dig en bra bilbarnstol. Det bör vara bakåtvänd för de små. Kontrollera detta i förväg.

Barnevänliga byar

Enligt Tripify detta är Europas främsta sju städer att besöka när du reser med barn:
1 Barcelona
2 London
3 Prag
4 Amsterdam
5 Köpenhamn
6 Salzburg
7. Rom

Bra barnvänlig resa med hyrbil!

This entry was posted in Siste nytt. Bookmark the permalink.